Spela gratis spel online
wordfeud fusk

Wordfeud fusk – Fusk på Wordfeud som fungerar!

Om du ska spela Wordfeud på din mobil så är det klart att du vill vinna! Det gör du genom att skapa ord av de bokstäver som finns tillgängliga. Appen som är gratis och enkel att använda kan snabbt skapa ett beroende. Du behöver Wordfeud hjälp för att lyckas, för visst ska vi kalla det för hjälp och inte för fusk på Wordfeud!

Ska du verkligen syssla med Wordfeud fusk?

Inte ska man fuska i spel! Så kan du ju tänka när det gäller kortspel, schack och spel där pengar står på spel. Men lite Wordfeud fusk kan väl ändå inte ses som ett brott? Särskilt inte om fusk på Wordfeud går ut på att du lär dig att tänka på rätt sätt. Då är det ju snarare tal om strategi och inte fusk.

Om ett barn har lämplig ålder för den här typen av spel online kanske du ska vara lite försiktig med ditt språk. Kalla det hellre för Wordfeud hjälp så att barnet inte tänker att fusk är något som man alltid kan se lite närmre på för att lyckas med spel. Dessutom kan vi inte säga att du blir lika smart av att spela på detta vis som när du måste tänka till själv.

Oavsett om du vill kalla det för fusk eller hjälp ska vi nu kika lite på hur du med Wordfeud fusk kan få bättre resultat i detta mobilspel.

fuska på wordfreud

Vad går Wordfeud ut på?

För att du ska kunna syssla med fusk Wordfeud kan bemästras med så gäller det förstås att du förstår vad spelet går ut på. I grund och botten så handlar det om ett korsordsspel som påminner en hel del om Scrabble. Du ska peta in bokstäver bland de som redan finns på spelplanen för att få nya ord.

I Wordfeud spelar du med Wordfeud app på din smartphone mot en spelare som kan finnas på annan plats i Sverige eller i resten av världen. Om du väljer svenska som språk så blir det förstås en motståndare som kan svenska.

Följande sker:

 • En ny omgång dras igång
 • Ett bord byggs
 • Ordlista väljs (för svenska blir det SAOL på nätet)
 • Varje spelare turas om att försöka bygga ord

Orden kommer att ge poäng i enlighet med hur svåra och långa de är. Det gäller alltså både att lyckas få till ord och att få till långa och lite svårare ord.

Här får du en tydlig förklaring av hur du spelar:

 

Nu till själva Wordfeud fusket eller Wordfeud hjälp om du hellre kallar det för det…

Vilka ord kan du skapa i Wordfeud?

För det första ska du inse att det är orden som finns i SAOL som gäller när du väljer Wordfeud på svenska. Du kan alltså ha denna ordlista redo på din dator och använda den för att få fram förslag på ord med de bokstäver du har.

Detta är manuellt arbete och ett sätt att fuska på Wordfeud som inte kan anses vara olagligt. Du kan ju tänka att alla gör detta så varför ska du inte göra det?

Mer avancerat fusk på Wordfeud

Om du inte vill sitta och leta manuellt så kan du ta nästa steg och surfa in på en hemsida med sökmotor. Där kan du skriva in de bokstäver du har för att snabbt få förslag. Det här är en form av Wordfeud hjälp som är mycket smidig men den har ett stort minus. Ska du spela Wordfeud på engelska kan du testa en sajt som Scropple.

Wordfeud engelska

Om du sysslar med word feud fusk av denna sort så är det ju inte du som spelar. På sätt och vis är det du men du kommer inte att stimulera hjärnan så som du gör när du tänker till och försöker hitta ord på egen hand.

Det finns också Wordfeud ordlistor online. Dessa är indelade efter bokstav som ordet börjar på såväl som hur många ord. När du klickar in på rätt kategori på en sådan ordlista är det ju enkelt nog att hitta rätt ord.

Spela spelet på rätt sätt och öka dina vinstchanser

Du bör också sätta dig in i poängstrukturen för Wordfeud.

Var medveten om följande:

 • DL = dubbel poäng för bokstav på rutan
 • TL = tredubbel poäng för bokstaven
 • DW = dubbel poäng för hela ordet
 • TW = tredubbel poäng för hela ordet

Om du med ett drag kan lägga ut alla 7 brickor så ger det 40 poäng extra. Här ska du tänka både på dina egna möjligheter och hur du skulle kunna blockera för din motståndare så att han inte får till det.

När det finns fler än 7 brickor kvar i spelet kan du byta ut brickor. Det är du som väljer vilka och du får samma antal som du plockar ut. Fast om det knappt finns några vokaler på spelplanen så kan det vara bättre att stå över en omgång. Om du byter ut så är det ju din motståndare som drar nytta av detta.

Det är inte fusk i Wordfeud att stå över. Det är bara smart tänkande och något som kan leda till att du får en bättre situation och till sist tar hem spelet.

Med tanke på värdet på bokstäverna

Du bör också satsa på rätt typ av bokstäver för att få högre poäng. Det är inte alltid möjligt att fritt välja bokstav.

Men om du kan ska du fokusera på:

 • Å
 • Ä
 • Ö
 • C
 • J
 • Y
 • X

Dessutom har du den tomma brickan att tillgå. Den är en joker som du ska använda på ett klokt sätt. Spar den mot slutet då den valfri bokstav kan vara det som gör att du drar in en massa poäng i ett nafs.

Tänk också på att det finns en massa ord som bara har två bokstäver som du kanske inte använder i dagligt tal. Dessa kan du komma loss med.

Några exempel på bra ord med två bokstäver:

 • CD
 • PI
 • FE
 • FY
 • AH

Ska du meddela om att du fuskar på Wordfeud?

Svenskar är som regel kraftfullt emot att fuska. Men om du kommer överens med din motståndare om att det är okej med hjälpmedel så är det ju faktiskt bara Wordfeud hjälp. Nu gäller det förstås att ha tillgång till den bästa källan och vara bäst på att snabbt få fram möjligheterna…