Spela gratis spel online

Vilken ålder är lämplig för spel online?

Det finns ju så många olika typer av spel online. Det är inte alla som har åldersgränser. Om du vill spela gratis spel som Bubbel Shooter så är det ju fritt fram för alla åldrar. Men betyder det att små barn är redo för att sitta och spela spel online?

Bra att veta är att barn upp till 3 år behöver viss hjälp med att förstå det de ser på skärmen. Det här är viktigt att beakta. Det handlar verkligen inte bara om ålder utan också om mognad både mentalt och fysiskt. Spel som DOTA 2 har åldergränser av andra skäl än casinospel men det är ändå viktigt att följa de riktlinjer som finns.

Ett barn som inte är i rätt ålder för ett nätverksspel kan må dåligt av situationer i det som är skrämmande. Det kan vara svårt att hantera upplevelsen av att det är på riktigt.

Varje spel har en lämplig ålder

Det du kan göra är att dels se på rekommendation för ålder för spelet och dels tänka till. Även för dig själv. Vuxna blir sällan portade från spel på grund av ålder. Men du kan ju ändå vilja sålla lite. Ta alltid reda på vad en viss typ av spel online innebär så att du kan fatta korrekt beslut för dig själv och för dina barn!