Spela gratis spel online

Varför blir alla multispelarspel så repetetiva?

Oavsett om du vill syssla med lite Wordfeud fusk eller är på jakt efter hacks för gratis spins på Coin Master så får du inte känslan av att det är samma sak om och om igen. Detta är dock ganska vanligt förekommande på multispelarespel och här på Casaplayer så ställer vi oss frågan om varför det är så. Här är svaret som vi tror på…

Idag är det fler som spelar multispelarspel

Onlinespel är ett populärt tidsfördriv för människor över hela världen. Med internets framväxt kan fler spelare träffas online och slåss om ära och pengar. Många spelare har dock märkt att dessa multispelarspel kan bli ganska repetitiva med tiden. Detta kan bero på en mängd olika faktorer som det begränsade antalet nivåer spelen innehåller och likaså begränsade antal karaktärer.

Inte så många nivåer som skulle behövas

En av huvudorsakerna till att online multiplayer-spel blir så repetitiva är det begränsade antalet tillgängliga nivåer. När spelare har fastnat för att spela samma nivåer om och om igen kan det leda till en känsla av tristess. Detta kan i sin tur leda till att spelare tappar intresset för spelet. Här har vi ett scenario som är katastrofalt för spelets utvecklare.

Om nivåerna är för lätta eller för svåra kan de bli tråkiga. Det här får spelare att bli frustrerade och ge upp spelet. Det dör i förtid kan vi säga.

Inte så många karaktärer som vi vill ha

En annan anledning till att multispelarspel blir repetitiva är på grund av det begränsade antalet tillgängliga karaktärer. Många spelare tenderar att spela med samma karaktär om och om igen. Inte ens om det kommer flygande figurer så byter man till desssa. Detta kan leda till en känsla av monotoni. Om karaktärerna inte har tillräckligt med unika förmågor eller färdigheter så kan spelarna snabbt bli uttråkade av spelet.

Föremål får också betydelse för spelets magnetism

Slutligen kan det begränsade antalet föremål som finns i spelet också leda till en känsla av repetitivitet. Många spel är beroende av föremål för att göra det hela mer intressant. När det bara finns ett fåtal föremål tillgängliga kan spelarna snabbt bli ointresserade. Detta kan vara särskilt sant i spel där föremålen är begränsade till endast ett fåtal typer eller där föremålen inte är tillräckligt kraftfulla för att spelaren ska kunna påverka spelet.

Om du är uttråkad av ett multispelarspel är det alltså ganska sannolikt att någon av anledningarna här ovan är orsaken. Men då får du gräva lite djupare i spelkistan och hitta något som kan passa dig bättre!